Aanvullende informatie

EeeeTitel van je boek

Geef je boekproject een eigen naam. Die naam komt op het bestelformulier. Hij wordt niet in of op je boek geprint.


Boekformaat

Als het we hebben over het formaat, gaat het altijd om het binnenwerk. Hierbij geven we als eerste de breedte en vervolgens de hoogte in millimeter.


Omslag – type boek

Hardcover boek met garen gebonden
Het binnenwerk wordt hierbij genaaid om alles bij elkaar te houden. De inhoud van het boek wordt verdeeld in katernen. Deze worden aan elkaar genaaid wat zorgt voor meer stevigheid. De harde kaft komt daarna om het binnenwerk heen.

Hardcover boek garenloos gelijmd
Bij deze techniek worden de losse vellen aan elkaar gelijmd in de rug. Deze rug wordt vervolgens tegen de omslag aangelijmd. Deze bindwijze is vooral geschikt voor softcover boeken of boeken die niet heel intensief gebruikt worden.

Softcover boek met garen gebonden
Hierbij wordt het binnenwerk aan elkaar genaaid. Vervolgens wordt de inhoud verdeeld in katernen, die ook weer aan elkaar worden genaaid. Dit geeft het boek voldoende stevigheid. Wij printen de omslag van een softcover op buigbaar 240 grs. sulfaatkarton.

Softcover boek garenloos gelijmd
Bij deze techniek worden de losse vellen aan elkaar gelijmd in de rug. Deze rug wordt vervolgens tegen het omslag aangelijmd. Deze bindwijze is vooral geschikt voor boeken die niet heel intensief gebruikt worden. Wij printen de omslag van een softcover op buigbaar 240 grs. sulfaatkarton.

Tijdschrift
Tijdschriften worden afgewerkt met twee nietjes in de rug.


Omslag – type omslag

Fullcolour bedrukt met mat of glans laminaat
De kartonnen omslag wordt omplakt met jouw eigen ontwerp. Vervolgens wordt de omslag voorzien van mat of glans laminaat voor extra bescherming.

Linnen
De kartonnen omslag wordt omplakt met linnen. Tegen meerprijs kan deze ook nog worden voorzien van een bestempeling.

Kunstleer
De kartonnen omslag wordt omplakt met kunstleer. Tegen meerprijs kan deze ook nog worden voorzien van een bestempeling.

Eigen ontwerp met linnen rug
De kartonnen omslag wordt omplakt met jouw eigen ontwerp. De rug is hierbij in linnen uitgevoerd. Het boek wordt extra beschermd door het laminaat op de voor- en achterkant.


Kapitaalband

Een kapitaalband geeft je boek een exclusieve uitstraling. Zo kun je je boek helemaal afmaken. Hier vind je de beschikbare kleuren.


Leeslint

Met een leeslint maak je het terugvinden van de pagina makkelijker voor de lezer. De verschillende kleuren zie je hier.


Aantal pagina’s

Als we het hebben over het aantal pagina’s, gaat het om het binnenwerk. De schutbladen en de omslag tellen hier niet in mee. Het aantal pagina’s is enkelzijdig. Als het pfd-bestand 100 pagina’s heeft, vul je dus ook 100 pagina’s in. De pagina’s worden dubbelzijdig geprint. De pagina’s die het binnenwerk vormen is altijd een getal deelbaar door vier. Als je binnenwerk niet bestaat uit een veelvoud van vier, dan vullen we dit aan met blanco pagina’s. Voor ons maakt het niet uit waar de kleurenpagina’s zich bevinden in het binnenwerk. Let op: ook pagina’s met sepia-afbeeldingen vallen onder kleurenpagina’s.


Papier

Bij Boekdrukken heb je voor het binnenwerk van jouw boek ruime keuze uit verschillende papiersoorten. Wij bieden de volgende papiersoorten aan:
Biotop 90 grs. (mat, crème), Biotop 120 grs. (mat, crème), Houtvrij ongestreken 90 grs. (mat, wit), Houtvrij ongestreken 135 grs. (mat, wit), Romandruk 90 grs. (mat, crème), Silk mc 130 grs. (glanzend), Silk mc 150 grs. (glanzend), Silk mc 170 grs. (glanzend), Silk mc 200 grs. (glanzend), Arctic Volume 130 grs. (mat, wit), Arctic Volume 150 grs. (mat, wit), Arctic Volume 170 grs. (mat, wit), Gloss mc 130 grs. (glanzend), Gloss mc 150 grs. (glanzend), Gloss mc 170 grs. (glanzend) en Gloss mc 200 grs. (glanzend).
We vertellen je er graag meer over op deze pagina.


Schutbladen

Schutbladen verbinden de omslag met het binnenwerk. Alleen hardcoverboeken hebben een schutblad. Er zijn verschillende soorten schutbladen: blanco, in unikleur of bedrukt. Hier vind je de verscheidene unikleuren voor schutbladen.


Aantal boeken

Bij Boekdrukken kun je exact het aantal boeken bestellen dat jij nodig hebt. 100 exemplaren, 15 exemplaren of 1 exemplaar, het kan allemaal!


Extra opties oplage gebonden

Elastiek
Een elastiek is nuttig om het boek goed dicht te kunnen houden.

Stofomslag met mat of glans laminaat
Een wikkel of stofomslag is een losse omslag die wordt geplastificeerd. Dit is bedoeld om de omslag te beschermen tegen beschadiging en stof.

Insteekdriehoek
Een insteekdriehoek biedt een opbergmogelijkheid. Deze hoek is gemaakt van doorzichtig plastic en zit achterin het boek.

CD-nopje
Dit plastic nopje kan op een schutblad worden geplakt aan de voor- of achterkant. Zo kan je gemakkelijk een dvd of cd toevoegen aan het boek.

Buikbandje
Dit is geschikt als je je boek extra wil personaliseren. Het buikbandje is een goede plek voor een extra boodschap. Het wordt niet gelamineerd en in kleur bedrukt. Het drukwerk leveren wij, je hoeft het bandje alleen nog zelf om je boek te vouwen.


Opties bij bestelling

Bestandscontrole
Wil je dat wij je bestand nog een keer controleren? Geef dit dan aan bij het plaatsen van je bestelling. Dit kun je doen door deze optie aan te vinken. Op deze pagina vind je meer informatie over de bestandscontrole.

Ongebonden drukproef
Wil je zelf nog een extra check doen voordat je jouw boek laat drukken? Bij ons kun je een ongebonden drukproef bestellen. Dit is handig als laatste controle voordat we de hele oplage printen. Hier lees je er meer over.

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google