Aanleverspecificaties

Als we jouw bestelling met PDF-bestanden binnen hebben, verwerken en drukken we deze automatisch. Het is daarom belangrijk om deze aanleverspecificaties te bekijken om te checken of jouw bestanden hieraan voldoen.
Wil je dat wij je bestanden nog eens nakijken voordat we ze afdrukken? Vink dan de optie ‘bestandscontrole’ aan als je je bestelling plaatst!

 

Algemeen

Alle lettertypes dienen ingesloten te zijn (dus ook de algemene systeemlettertypen). Anders kan het zijn dat het resultaat niet is zoals gewenst of wij het boek helemaal niet kunnen drukken.
Let goed op de kwaliteit van de afbeeldingen. Als deze niet scherp zijn, kunnen wij ze ook niet scherp afdrukken.
Het is belangrijk dat aanpassingen in rotatie en formaat plaatsvinden in jouw opmaakprogramma (en dus niet in de Acrobat/pdf-reader). Anders drukken wij het boek op het ‘oude’ formaat.

Algemeen voor grafici (bijvoorbeeld InDesign-gebruikers)

Het is verstandig CMYK-kleuren te gebruiken om kleurverschil te voorkomen. RGB-kleuren worden automatisch omgezet.
Het is het beste om het kleurprofiel Fogra 39 te gebruiken.
Je kunt geen steunkleuren of PMS-kleuren aanleveren.
Het is belangrijk dat bestanden worden opgeslagen en aangeleverd zonder registratietekens, snijtekens, kleurenbalken enzovoort.

Binnenwerk

Het binnenwerk moet in het gekozen formaat van het boek worden opgemaakt.
De eerste pagina van je bestand wordt gedrukt op een rechterpagina. Vervolgens wordt pagina 2 gedrukt op een linkerpagina, pagina 3 weer op een rechterpagina enzovoort.
Het binnenwerk moet niet worden opgeslagen als spreads, maar als losse pagina’s. (relevant bij InDesign).
Houd rekening met een afloop van 3 mm rondom als je afbeeldingen of kleuren hebt die tot de rand lopen (hierdoor is je bestand dus rondom 3 mm groter dan het uiteindelijke boek).
Het aantal pagina’s van je bestand (van het binnenwerk) moet door 4 deelbaar zijn. Als dit niet zo is, vullen wij het bestand met lege pagina’s aan achterin het boek.
Je hoeft het schutblad niet mee te rekenen in het binnenwerk. Als je het schutblad wil bedrukken, moet je hiervoor aparte PDF-bestanden aanleveren.

Omslag

Voor de omslag dien je één PDF-bestand aan te leveren.
De omslag bestaat uit twee pagina’s als je een eigen ontwerp maakt met linnen rug. Meer over een halflinnen omslag is te vinden in onze handleiding.
Je kunt de omslagcalculator gebruiken om het totale formaat te berekenen van de bestanden die je moet aanleveren.
Sla de omslag op als spread (relevant bij InDesign).
Bij hardcover boeken is de inslag niet zichtbaar aan de buitenkant. Deze wordt om het boek gevouwen en is alleen aan de zijkant en binnenkant te zien. Trek je achtergrondafbeeldingen en -kleuren hier wel op door. Neem dit niet mee in de uitlijning van je tekst.
Bij hardcover boeken is de kneep het ingedrukte deel op de voor- en achterkant. Je kunt zelf kiezen om deze wel of niet mee te nemen in de uitlijning van de tekst.
Een softcover heeft een afloop van 3 mm rondom.
Een dubbelzijdige softcover dient aan beide kanten van de rug 4mm wit te zijn. Ook de rug zelf dient wit te zijn.

Schutblad

Als je de schutbladen van jouw boek wilt bedrukken, zorg je voor twee aparte PDF-bestanden: een voor het schutblad aan de voorkant en een voor het schutblad aan de achterkant.
Als je het schutblad volledig in één kleur wil, kan je kiezen voor een unikleur schutblad of zelf een bestand aanleveren (bedrukt schutblad).
Een softcover heeft geen schutbladen.
Het schutblad-bestand moet 4 pagina’s hebben. Aan de voorzijde is de eerste pagina wit. Die pagina zit tegen de omslag aan en is niet te zien. Vervolgens zijn pagina 2 en 3 de naast elkaar gelegen pagina’s. Pagina 4 is de linkerpagina. Het binnenwerk begint daarna rechts. Aan de achterkant is dit andersom. De eerste pagina is hier de rechterpagina na het binnenwerk. Pagina 2 en 3 liggen weer naast elkaar, en pagina 4 is weer de witte pagina tegen de omslag.
Het is belangrijk om rondom 3 mm afloop te hanteren als er kleuren of afbeeldingen tot de rand lopen (je aangeleverde bestand is dus 3 mm groter dan het gedrukte boek).

Tijdschrift

Voor het volledige tijdschrift dien je één PDF-bestand aan te leveren (dat begint bij de voorkant en eindigt bij de achterkant).

 • Space

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • Space

  … De boeken zien er heel goed uit. Goede kwaliteit papier, mooie heldere kleuren op de omslag en het andere beeldmateriaal.

  Ook wil ik bedanken voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming. Ieder telefoontje van mij werd direct beantwoord met duidelijke antwoorden. De templates voor de omslag op de website hebben uren uitzoeken overbodig gemaakt. En ook niet onbelangrijk, de prijs van dit alles was zeer redelijk. …


  Alexander Hogenbosch
  8 augustus 2022

 • Space

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google

 • Space

  Goede service! Perfecte levering😃


  Dirk Heymans
  26 juli op Facebook

 • Space

  Na jarenlang opzoekwerk reconstrueerde heemkundige Georges Hiltrop het levensverhaal van zijn schoonvader Alphonse Massenhove.

  Het boek werd mooi gedrukt door en zelfs na het verloren gaan bij de afhalingsdienst bij wijze van service kosteloos vervangen. Mooie kantenservice en dus heel professioneel afgehandeld waarvoor mijn dank.


  Georges Hiltrop
  16 mei 2022 op Google

 • Space

  Als absolute leek in het boekdrukken ervaar ik een geduldige en constructieve samenwerking. Waar eigen gebrek aan ervaring/ vaardigheden tekort schieten, ondervind ik geen oordelen en een vriendelijke communicatie. Aangenaam op die manier! Bedankt.


  Renee Jacobs
  22 maart 2022 op Google

 • Space

  Na de productie van reeds 3 fotoboeken 30×30 cm en 300 , 200 en 200 blz. ben ik nog steeds opgetogen over het degelijke en hoogwaardige resultaat. De software is heel gebruiksvriendelijk en leent zich tot mooie en professionele realisaties en dit tegen een matige prijs. Het is dan ook een aanrader voor elke fotoliefhebber.


  Georges Das
  12 januari 2022 op Google

 • Space

  ‘k Heb bij Boekdrukken.be drie heel mooie exemplaren laten afdrukken van mijn eindwerk Fotografie. Mijn boek met rode hardcover in linnen en binnenbladzijden op Biotoppapier oogt professioneel, ik ben er echt trots op. Ik denk dat je prijs/kwaliteitsgewijs moeilijk beter kan vinden. Een aanrader voor al wie in kleine oplage een mooi boek wil laten drukken.


  Inge Vermeiren
  16 augustus 2021 op Google

 • Space

  Met info op website heb ik (zonder enige ervaring) een prachtig boek kunnen opmaken. Bij drukken was er een foutje maar dat werd onmiddellijk (en gratis) rechtgezet.


  Paul Schoenmaekers
  30 juni 2021 op Google

 • Space

  Dankzij boekdrukken.be kon ik mijn eerste boek ook echt publiceren. Dat gebeurde op een bijzonder professionele manier, waarbij medewerker Ruben waardevol advies gaf tot het aangeleverde bestand optimaal was voor druk. Na een paar dagen werd het boek geleverd, puntgaaf verzorgd. Het boek heeft alvast een ereplaats gekregen in mijn persoonlijke bibliotheek


  Ben Verlinden
  22 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?