Aanleverspecificaties

Als we jouw bestelling met PDF-bestanden binnen hebben, verwerken en drukken we deze automatisch. Het is daarom belangrijk om deze aanleverspecificaties te bekijken om te checken of jouw bestanden hieraan voldoen.
Wil je dat wij je bestanden nog eens nakijken voordat we ze afdrukken? Vink dan de optie ‘bestandscontrole’ aan als je je bestelling plaatst!

 

Algemeen

Alle lettertypes dienen ingesloten te zijn (dus ook de algemene systeemlettertypen). Anders kan het zijn dat het resultaat niet is zoals gewenst of wij het boek helemaal niet kunnen drukken.
Let goed op de kwaliteit van de afbeeldingen. Als deze niet scherp zijn, kunnen wij ze ook niet scherp afdrukken.
Het is belangrijk dat aanpassingen in rotatie en formaat plaatsvinden in jouw opmaakprogramma (en dus niet in de Acrobat/pdf-reader). Anders drukken wij het boek op het ‘oude’ formaat.
Lees de informatie over het productieproces/disclaimer door om een goed beeld te krijgen van de productie van jouw boek, zodat het boek aan jouw verwachtingen zal voldoen.

Algemeen voor grafici (bijvoorbeeld InDesign-gebruikers)

Het is verstandig CMYK-kleuren te gebruiken om kleurverschil te voorkomen. RGB-kleuren worden automatisch omgezet.
Het is het beste om het kleurprofiel Fogra 39 te gebruiken.
Je kunt geen steunkleuren of PMS-kleuren aanleveren.
Het is belangrijk dat bestanden worden opgeslagen en aangeleverd zonder registratietekens, snijtekens, kleurenbalken enzovoort.

Binnenwerk

Het binnenwerk moet in het gekozen formaat van het boek worden opgemaakt.
De eerste pagina van je bestand wordt gedrukt op een rechterpagina. Vervolgens wordt pagina 2 gedrukt op een linkerpagina, pagina 3 weer op een rechterpagina enzovoort.
Het binnenwerk moet niet worden opgeslagen als spreads, maar als losse pagina’s. (relevant bij InDesign).
Houd rekening met een afloop van 3 mm rondom als je afbeeldingen of kleuren hebt die tot de rand lopen (hierdoor is je bestand dus rondom 3 mm groter dan het uiteindelijke boek).
Het aantal pagina’s van je bestand (van het binnenwerk) moet door 4 deelbaar zijn. Als dit niet zo is, vullen wij het bestand met lege pagina’s aan achterin het boek.
Je hoeft het schutblad niet mee te rekenen in het binnenwerk. Als je het schutblad wil bedrukken, moet je hiervoor aparte PDF-bestanden aanleveren.

Omslag

Voor de omslag dien je één PDF-bestand aan te leveren.
De omslag bestaat uit twee pagina’s als je een eigen ontwerp maakt met linnen rug. Meer over een halflinnen omslag is te vinden in onze handleiding.
Je kunt de omslagcalculator gebruiken om het totale formaat te berekenen van de bestanden die je moet aanleveren.
Sla de omslag op als spread (relevant bij InDesign).
Bij hardcover boeken is de inslag niet zichtbaar aan de buitenkant. Deze wordt om het boek gevouwen en is alleen aan de zijkant en binnenkant te zien. Trek je achtergrondafbeeldingen en -kleuren hier wel op door. Neem dit niet mee in de uitlijning van je tekst.
Bij hardcover boeken is de kneep het ingedrukte deel op de voor- en achterkant. Je kunt zelf kiezen om deze wel of niet mee te nemen in de uitlijning van de tekst.
Een softcover heeft een afloop van 3 mm rondom.
Een dubbelzijdige softcover dient aan beide kanten van de rug 4mm wit te zijn. Ook de rug zelf dient wit te zijn.

Schutblad

Als je de schutbladen van jouw boek wilt bedrukken, zorg je voor twee aparte PDF-bestanden: een voor het schutblad aan de voorkant en een voor het schutblad aan de achterkant.
Als je het schutblad volledig in één kleur wil, kan je kiezen voor een unikleur schutblad of zelf een bestand aanleveren (bedrukt schutblad).
Een softcover heeft geen schutbladen.
Het schutblad-bestand moet 4 pagina’s hebben. Aan de voorzijde is de eerste pagina wit. Die pagina zit tegen de omslag aan en is niet te zien. Vervolgens zijn pagina 2 en 3 de naast elkaar gelegen pagina’s. Pagina 4 is de linkerpagina. Het binnenwerk begint daarna rechts. Aan de achterkant is dit andersom. De eerste pagina is hier de rechterpagina na het binnenwerk. Pagina 2 en 3 liggen weer naast elkaar, en pagina 4 is weer de witte pagina tegen de omslag.
Het is belangrijk om rondom 3 mm afloop te hanteren als er kleuren of afbeeldingen tot de rand lopen (je aangeleverde bestand is dus 3 mm groter dan het gedrukte boek).

Tijdschrift

Voor het volledige tijdschrift dien je één PDF-bestand aan te leveren (dat begint bij de voorkant en eindigt bij de achterkant).

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google