In eigen beheer je boek uitgeven

Wil je je boek in eigen beheer uitgeven? Het produceren van je boeken doen wij graag voor je! Ook met onze extra services, kennis en connecties kunnen we je helpen bij het uitgeven van je eigen boek.

Van opmaak tot afzet, wanneer je zelf jouw boek uitgeeft, heb je de touwtjes helemaal in eigen handen. Jij bepaalt hoe je boek eruit ziet en hoe het boek geschreven is, en je zorgt zelf ook voor de promotie van het boek. Zo ben je niet afhankelijk van de voorwaarden van een uitgeverij in een bindend contract en behoud je zelf de controle. Je eigen boek publiceren is niet heel duur, en het hoeft ook niet moeilijk te zijn. Als je graag jouw verhaal wil uitgeven in eigen beheer, kan je snel van start bij Boekdrukken.

Je eigen boek uitgeven: wat zijn de kosten?

Je hebt de kosten voor je boek zelf in de hand. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen het uitgeven van je eigen boek voor ‘het grote publiek’ of voor vrienden en familie. Een onbekende zal jouw boek alleen kopen als die daar een goede reden voor heeft, terwijl vrienden en familie het boek willen hebben omdat jij het hebt gemaakt. Om te verkopen moet jouw boek precies inspelen op de behoefte van de doelgroep. De potentiële lezer moet dus weten van het bestaan van jouw boek. Hiervoor moet je investeren in goede vormgeving, (eind)redactie en marketing. Heb jij de wens om je boek bij alle Nederlandse boekhandels uit te geven? Dat kan ook in eigen beheer.

Als je jouw boek uitgeeft voor vrienden en familie, kan dit al voor enkele tientallen euro’s. Het hoeft dan niet perfect te zijn, je hoeft het enkel te laten drukken. Als je een vormgever, redacteur en/of marketeer wil inschakelen, zal je meer geld kwijt zijn. Daarom geven wij het advies de marketing zelf te doen. Ook de opmaak kun je zoveel mogelijk zelf proberen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van onze handleidingen en templates. Voor de (eind)redactie kun je zoeken naar een of meerdere mensen in je directe omgeving met een erg goede kennis van de Nederlandse taal. Hoe meer aspecten je zelf kunt regelen of doen, hoe goedkoper jouw boek kan zijn. Bij ons kost de vormgeving van een eenvoudige professionele omslag bijvoorbeeld slechts €44,95 incl. btw. Op deze site kun je de prijs van jouw omslag berekenen.

Bereken direct de kosten voor het drukken van jouw boek
prijs calculator

Je boek uitgeven via Boekdrukken, waarom?

Wanneer je in eigen beheer een boek wil uitgeven, wil je zo dicht mogelijk bij de bron zitten. Dat is het geval bij Boekdrukken! Wij kunnen de kwaliteit garanderen en jou een goede prijs bieden, omdat wij in huis produceren.

Een binderij die al honderd jaar bindt en een drukkerij die al veertig jaar drukt hebben hun krachten gebundeld en zijn samen eigenaar geworden van Boekdrukken. Er is dus geen sprake van een binderij die ook is begonnen met drukken of een drukkerij die ook is begonnen met binden. Het zijn experts die hebben besloten hun krachten te bundelen. Om deze reden dragen wij enorm veel ervaring en kennis met ons mee om zo de beste en mooiste boeken te drukken voor jou! En dat allemaal binnen één organisatie.

Hoe ga je aan de slag?

Het belangrijkste: je moet natuurlijk een boek schrijven. Dit kan je bijvoorbeeld doen met InDesign, Word of de gespecialiseerde boekensoftware van Boekdrukken. Als jouw boek geschreven is, kan je je met behulp van onze handleidingen en templates al klaarmaken om te drukken. Een vormgever is waarschijnlijk niet eens nodig!

Mocht je toch moeite hebben met het maken van de omslag, dan kun je die door ons laten opmaken. Je hebt dan in ieder geval de kosten voor het opmaken van het binnenwerk bespaard. De opmaak van jouw omslag kan vaak voor slechts €44,95 incl. btw. Je kan dit hieronder opvragen.

Ondersteuning bij het uitgeven van jouw boek

Wil je het uitgeven van jouw boek professioneel aanpakken? Wij kunnen je hierin ondersteunen door je extra opties zoals verkoopkanalen en een ISBN aan te bieden, je in contact te brengen met onze connecties, of door onze blogs. Kijk dus snel naar de opties hieronder en kies wat je wilt weten.

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google