In eigen beheer je boek uitgeven

Wil je je boek in eigen beheer uitgeven? Het produceren van je boeken doen wij graag voor je! Ook met onze extra services, kennis en connecties kunnen we je helpen bij het uitgeven van je eigen boek.

Van opmaak tot afzet, wanneer je zelf jouw boek uitgeeft, heb je de touwtjes helemaal in eigen handen. Jij bepaalt hoe je boek eruit ziet en hoe het boek geschreven is, en je zorgt zelf ook voor de promotie van het boek. Zo ben je niet afhankelijk van de voorwaarden van een uitgeverij in een bindend contract en behoud je zelf de controle. Je eigen boek publiceren is niet heel duur, en het hoeft ook niet moeilijk te zijn. Als je graag jouw verhaal wil uitgeven in eigen beheer, kan je snel van start bij Boekdrukken.

Je eigen boek uitgeven: wat zijn de kosten?

Je hebt de kosten voor je boek zelf in de hand. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen het uitgeven van je eigen boek voor ‘het grote publiek’ of voor vrienden en familie. Een onbekende zal jouw boek alleen kopen als die daar een goede reden voor heeft, terwijl vrienden en familie het boek willen hebben omdat jij het hebt gemaakt. Om te verkopen moet jouw boek precies inspelen op de behoefte van de doelgroep. De potentiële lezer moet dus weten van het bestaan van jouw boek. Hiervoor moet je investeren in goede vormgeving, (eind)redactie en marketing. Heb jij de wens om je boek bij alle Nederlandse boekhandels uit te geven? Dat kan ook in eigen beheer.

Als je jouw boek uitgeeft voor vrienden en familie, kan dit al voor enkele tientallen euro’s. Het hoeft dan niet perfect te zijn, je hoeft het enkel te laten drukken. Als je een vormgever, redacteur en/of marketeer wil inschakelen, zal je meer geld kwijt zijn. Daarom geven wij het advies de marketing zelf te doen. Ook de opmaak kun je zoveel mogelijk zelf proberen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van onze handleidingen en templates. Voor de (eind)redactie kun je zoeken naar een of meerdere mensen in je directe omgeving met een erg goede kennis van de Nederlandse taal. Hoe meer aspecten je zelf kunt regelen of doen, hoe goedkoper jouw boek kan zijn. Bij ons kost de vormgeving van een eenvoudige professionele omslag bijvoorbeeld slechts €44,95 incl. btw. Op deze site kun je de prijs van jouw omslag berekenen.

Bereken direct de kosten voor het drukken van jouw boek

Je boek uitgeven via Boekdrukken, waarom?

Wanneer je in eigen beheer een boek wil uitgeven, wil je zo dicht mogelijk bij de bron zitten. Dat is het geval bij Boekdrukken! Wij kunnen de kwaliteit garanderen en jou een goede prijs bieden, omdat wij in huis produceren.

Een binderij die al honderd jaar bindt en een drukkerij die al veertig jaar drukt hebben hun krachten gebundeld en zijn samen eigenaar geworden van Boekdrukken. Er is dus geen sprake van een binderij die ook is begonnen met drukken of een drukkerij die ook is begonnen met binden. Het zijn experts die hebben besloten hun krachten te bundelen. Om deze reden dragen wij enorm veel ervaring en kennis met ons mee om zo de beste en mooiste boeken te drukken voor jou! En dat allemaal binnen één organisatie.

Hoe ga je aan de slag?

Het belangrijkste: je moet natuurlijk een boek schrijven. Dit kan je bijvoorbeeld doen met InDesign, Word of de gespecialiseerde boekensoftware van Boekdrukken. Als jouw boek geschreven is, kan je je met behulp van onze handleidingen en templates al klaarmaken om te drukken. Een vormgever is waarschijnlijk niet eens nodig!

Mocht je toch moeite hebben met het maken van de omslag, dan kun je die door ons laten opmaken. Je hebt dan in ieder geval de kosten voor het opmaken van het binnenwerk bespaard. De opmaak van jouw omslag kan vaak voor slechts €44,95 incl. btw. Je kan dit hieronder opvragen.

Ondersteuning bij het uitgeven van jouw boek

Wil je het uitgeven van jouw boek professioneel aanpakken? Wij kunnen je hierin ondersteunen door je extra opties zoals verkoopkanalen en een ISBN aan te bieden, je in contact te brengen met onze connecties, of door onze blogs. Kijk dus snel naar de opties hieronder en kies wat je wilt weten.

 • Space

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • Space

  … De boeken zien er heel goed uit. Goede kwaliteit papier, mooie heldere kleuren op de omslag en het andere beeldmateriaal.

  Ook wil ik bedanken voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming. Ieder telefoontje van mij werd direct beantwoord met duidelijke antwoorden. De templates voor de omslag op de website hebben uren uitzoeken overbodig gemaakt. En ook niet onbelangrijk, de prijs van dit alles was zeer redelijk. …


  Alexander Hogenbosch
  8 augustus 2022

 • Space

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google

 • Space

  Goede service! Perfecte levering😃


  Dirk Heymans
  26 juli op Facebook

 • Space

  Na jarenlang opzoekwerk reconstrueerde heemkundige Georges Hiltrop het levensverhaal van zijn schoonvader Alphonse Massenhove.

  Het boek werd mooi gedrukt door en zelfs na het verloren gaan bij de afhalingsdienst bij wijze van service kosteloos vervangen. Mooie kantenservice en dus heel professioneel afgehandeld waarvoor mijn dank.


  Georges Hiltrop
  16 mei 2022 op Google

 • Space

  Als absolute leek in het boekdrukken ervaar ik een geduldige en constructieve samenwerking. Waar eigen gebrek aan ervaring/ vaardigheden tekort schieten, ondervind ik geen oordelen en een vriendelijke communicatie. Aangenaam op die manier! Bedankt.


  Renee Jacobs
  22 maart 2022 op Google

 • Space

  Na de productie van reeds 3 fotoboeken 30×30 cm en 300 , 200 en 200 blz. ben ik nog steeds opgetogen over het degelijke en hoogwaardige resultaat. De software is heel gebruiksvriendelijk en leent zich tot mooie en professionele realisaties en dit tegen een matige prijs. Het is dan ook een aanrader voor elke fotoliefhebber.


  Georges Das
  12 januari 2022 op Google

 • Space

  ‘k Heb bij Boekdrukken.be drie heel mooie exemplaren laten afdrukken van mijn eindwerk Fotografie. Mijn boek met rode hardcover in linnen en binnenbladzijden op Biotoppapier oogt professioneel, ik ben er echt trots op. Ik denk dat je prijs/kwaliteitsgewijs moeilijk beter kan vinden. Een aanrader voor al wie in kleine oplage een mooi boek wil laten drukken.


  Inge Vermeiren
  16 augustus 2021 op Google

 • Space

  Met info op website heb ik (zonder enige ervaring) een prachtig boek kunnen opmaken. Bij drukken was er een foutje maar dat werd onmiddellijk (en gratis) rechtgezet.


  Paul Schoenmaekers
  30 juni 2021 op Google

 • Space

  Dankzij boekdrukken.be kon ik mijn eerste boek ook echt publiceren. Dat gebeurde op een bijzonder professionele manier, waarbij medewerker Ruben waardevol advies gaf tot het aangeleverde bestand optimaal was voor druk. Na een paar dagen werd het boek geleverd, puntgaaf verzorgd. Het boek heeft alvast een ereplaats gekregen in mijn persoonlijke bibliotheek


  Ben Verlinden
  22 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?