• Wat is een buikbandje?

  Een buikbandje is de plek voor een extra boodschap op je boek. Zeer geschikt voor acties of het personaliseren van je eigen boek. Het buikbandje is bedrukt in kleur en niet gelamineerd. Wij leveren het plano, je vouwt het bandje zelf om jouw boek. In het bestelformulier kun je deze keuze toevoegen.

 • Wat is een CD-nopje?

  Een cd-nopje is een plastic nopje dat voor- of achterin een boek op een schutblad kan worden geplakt. Hiermee voeg je heel gemakkelijk een cd of dvd aan je boek toe.
  In het bestelformulier kun je deze keuze toevoegen.

 • Wat is een insteekdriehoek?

  Een insteekdriehoek biedt een extra opbergmogelijkheid achterin het boek. De insteekdriehoek is doorzichtig en gemaakt van plastic. In het bestelformulier kun je deze keuze toevoegen.

 • Wat is een stofomslag?

  Een stofomslag of wikkel is een geplastificeerde losse omslag om een boek. Een stofomslag is oorspronkelijk bedoeld als bescherming van het omslag tegen stof en beschadiging. In het bestelformulier kun je deze keuze toevoegen.

 • Kan ik de verzendmethode nog wijzigen?   

  Wanneer je dit op tijd doorgeeft, is het is mogelijk de wijze van verzending te wijzigen.

  Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de wijziging, mits de wijziging duurder is dan origineel besteld. Terugbetalingen tot €12,50 worden in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan.

 • Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

  Op het moment dat je bij ons een bestelling plaatst, gaan wij direct voor je aan de slag. Daardoor is een wijziging niet altijd meer mogelijk, dit ligt aan het stadium waarin het boek zich bevindt en welke wijziging je wilt doen. De kleur van het leeslint wijzigen kan bijvoorbeeld tot een later stadium dan het wijzigen van het papiersoort. Het beste is om ons te bellen, dan kunnen we gelijk voor je kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor het wijzigen van de bestelling brengen wij €7,50 excl. 9% btw in rekening (€8,18 incl. btw).

  Wanneer jouw boek een duurdere uitvoering krijgt, zullen deze extra kosten in rekening worden gebracht. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de wijziging. Het verschil tussen de oude en de nieuwe prijs plus €7,50 wordt aan je gefactureerd.

  Wanneer jouw boek een goedkopere uitvoering krijgt, zullen deze kosten in sommige gevallen aan je uitbetaald worden en in sommige gevallen niet. Terugbetalingen tot €12,50 worden namelijk in verband met de bijkomende administratieve kosten niet gedaan (nadat de kosten van €7,50 verrekend zijn). Was jouw boek bijvoorbeeld €160,- en zou deze nu €145,- kosten, dan ontvang je dus niets retour (€15,- minus €7,50 zit onder het minimale bedrag dat wij terugbetalen).

  Dus wil je jouw bestelling wijzigen? Dan verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door te bellen naar +31 85 130 52 83 of een e-mail te sturen naar info@boekdrukken.be (de beller is sneller).

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Als je je account wilt verwijderen dan kun je ons dit laten weten in een mailtje. Stuur een e-mail naar info@boekdrukken.be en vermeld daarin je gebruikersnaam. Wij zullen je account verwijderen uit ons systeem.

 • Wat is / kost een ongebonden proefdruk?

  Wil je nog een check doen voordat je boek wordt gemaakt? Bestel dan een ongebonden drukproef. Erg handig als laatste controle voordat we de gehele oplage gaan produceren. De drukproef wordt ongebonden geleverd, gedrukt op de door jou gekozen papiersoort. Het omslag is een ongelamineerde kleurenprint. De kosten van de ongebonden proefdruk kan je vinden in onze offertetool.

  Na een drukproef is het altijd mogelijk aangepaste bestanden aan te leveren. Wij bepalen daarna een nieuwe datum voor het versturen van je boeken.

 • Ik krijg de foutmelding dat ‘Install Boekensoftware’ niet kan worden geopend…

  Het kan voorkomen dat applicaties van niet-geïdentificeerde ontwikkelaars of bronnen niet worden gestart. De Mac staat standaard ingesteld op het voorkomen van starten van toepassingen uit onbekende bronnen. Je krijgt een waarschuwingsdialoogvenster die zegt:
  “Install Boekensoftware’ kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar. Je beveiligingsinstellingen staan zodanig ingesteld dat alleen apps afkomstig uit de Mac App Store en van bekende ontwikkelaars geïnstalleerd kunnen worden.

  Gatekeeper
  Deze nieuwe beveiligingsfunctie wordt genoemd GateKeeper. Gatekeeper is bedoeld om de installatie van schadelijke software (malware) te voorkomen door alleen programma’s met Apple goedgekeurde digitale handtekeningen te starten. Je hebt toegang tot die instellingen bij “Apple-menu > Systeemvoorkeuren… > Beveiliging en privacy > tabblad Algemeen” onder het kopje “Sta programma’s toe die zijn gedownload bij:”.

  Gatekeeper zal je ofwel toestaan om uit te voeren:

  Alleen programma’s gedownload bij de Mac App Store Programma’s gedownload bij de Mac App Store en bij geïdentificeerde ontwikkelaars
  Elke gedownload programma.

  Ongetekend
  Het boekensoftware-programma dat je hebt gedownload van Boekdrukken is niet digitaal ondertekend met een Apple-goedgekeurde handtekening. Daarom wordt alleen geïnstalleerd zonder waarschuwingen wanneer Gatekeeper is ingesteld op ‘Sta programma’s toe die zijn gedownload bij: Elke willekeurige bron’.

  Oplossing
  Ondanks de Gatekeeper instelling kan je steeds Boekensoftware installeren door de volgende stappen:

  • In Finder, houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik vervolgens op het ‘Install Boekensoftware” app-pictogram
   of klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de ‘Install Boekensoftware’ app.
  • Kies Open in het snelmenu. Control klik het app icoon, selecteer vervolgens _Open_ (Wordt gebruikt om vrij te stellen van Ontwikkelaars-ID-handtekening-bescherming van een onbekende ontwikkelaar).
  • Je krijgt nog steeds een waarschuwing, maar je krijgt ook de keuze om het programma toch te Openen. ‘Install Boekensoftware’ is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar. Weet u zeker dat u het wilt openen? Als u ‘Install Boekensoftware’ opent, mag het onderdeel altijd op je Mac worden uitgevoerd.
 • Kunnen jullie mijn pdf-bestanden controleren?

  Ja, dat is mogelijk! Kies dan bij het bestellen voor de optie bestandscontrole. Voordat wij jouw bestelling in productie nemen, worden dan de bestanden eerst door ons gecheckt. Er wordt gelet op o.a. het formaat van de bestanden, uitlijning van het omslag, het gebruik van marges en de paginavolgorde.

  Nadat je eventueel een aanpassing hebt aangebracht, nemen wij jouw bestelling verder in productie.

  De kosten voor de bestandscontrole bedragen €25,- exclusief 9 % BTW.