Boek maken met InDesign

Ervaren boekenmakers kunnen aan het werk gaan in InDesign, een programma van Adobe. Heb je InDesign al op je computer staan, dan raden wij je aan dit te gebruiken. In InDesign kun je je boek maken op een heel professionele manier.

Boekdrukken heeft geprobeerd het eenvoudiger voor je te maken! Wij hebben namelijk een speciale gebruiksaanwijzing geschreven en verschillende templates gemaakt in boekformaten die het meest gebruikt zijn voor het schrijven van een boek met InDesign. Het is mogelijk om zowel de gebruiksaanwijzing als de templates kostenloos te downloaden en te gebruiken bij het maken van je eigen boek.

Handig om verder te weten

Omslag hardcover of softcover
Wanneer je weet hoeveel pagina’s je hebt qua binnenwerk, kan je beginnen met het maken van de omslag. Maak eerst een keuze tussen een hardcover of een softcover. Je kunt de omvang van de omslag met de omslagrekenmachine berekenen.

 • Je moet rekening houden met een 15 mm inslag rondom bij een hardcover omslag. Dit gedeelte wordt om het kartonnen bord geslagen en valt gedeeltelijk weg onder de schutbladen.
 • Je moet rekening houden met een 3 mm afloop rondom bij een softcover omslag. Dit komt omdat wij dit gedeelte nodig hebben om het boek mooi te kunnen snijden.

Bereken eerst de omslag

Bij het maken van je boek, is het is aan te raden om eerst de omvang van de omslag uit te rekenen en die dan pas aan te passen in de werktekening. Ook hiervoor hebben wij templates gemaakt in de boekformaten die het meest gebruikt worden. Die templates zijn gratis te downloaden.

Heb jij een formaat dat je niet kunt terugvinden in de templates? Dat is niet erg, neem dan contact met ons op via info@boekdrukken.be

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google