Boek maken met InDesign

Ervaren boekenmakers kunnen aan het werk gaan in InDesign, een programma van Adobe. Heb je InDesign al op je computer staan, dan raden wij je aan dit te gebruiken. In InDesign kun je je boek maken op een heel professionele manier.

Boekdrukken heeft geprobeerd het eenvoudiger voor je te maken! Wij hebben namelijk een speciale gebruiksaanwijzing geschreven en verschillende templates gemaakt in boekformaten die het meest gebruikt zijn voor het schrijven van een boek met InDesign. Het is mogelijk om zowel de gebruiksaanwijzing als de templates kostenloos te downloaden en te gebruiken bij het maken van je eigen boek.

Handig om verder te weten

Omslag hardcover of softcover
Wanneer je weet hoeveel pagina’s je hebt qua binnenwerk, kan je beginnen met het maken van de omslag. Maak eerst een keuze tussen een hardcover of een softcover. Je kunt de omvang van de omslag met de omslagrekenmachine berekenen.

 • Je moet rekening houden met een 15 mm inslag rondom bij een hardcover omslag. Dit gedeelte wordt om het kartonnen bord geslagen en valt gedeeltelijk weg onder de schutbladen.
 • Je moet rekening houden met een 3 mm afloop rondom bij een softcover omslag. Dit komt omdat wij dit gedeelte nodig hebben om het boek mooi te kunnen snijden.

Bereken eerst de omslag

Bij het maken van je boek, is het is aan te raden om eerst de omvang van de omslag uit te rekenen en die dan pas aan te passen in de werktekening. Ook hiervoor hebben wij templates gemaakt in de boekformaten die het meest gebruikt worden. Die templates zijn gratis te downloaden.

Heb jij een formaat dat je niet kunt terugvinden in de templates? Dat is niet erg, neem dan contact met ons op via info@boekdrukken.be

 • Space

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • Space

  … De boeken zien er heel goed uit. Goede kwaliteit papier, mooie heldere kleuren op de omslag en het andere beeldmateriaal.

  Ook wil ik bedanken voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming. Ieder telefoontje van mij werd direct beantwoord met duidelijke antwoorden. De templates voor de omslag op de website hebben uren uitzoeken overbodig gemaakt. En ook niet onbelangrijk, de prijs van dit alles was zeer redelijk. …


  Alexander Hogenbosch
  8 augustus 2022

 • Space

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google

 • Space

  Goede service! Perfecte levering😃


  Dirk Heymans
  26 juli op Facebook

 • Space

  Na jarenlang opzoekwerk reconstrueerde heemkundige Georges Hiltrop het levensverhaal van zijn schoonvader Alphonse Massenhove.

  Het boek werd mooi gedrukt door en zelfs na het verloren gaan bij de afhalingsdienst bij wijze van service kosteloos vervangen. Mooie kantenservice en dus heel professioneel afgehandeld waarvoor mijn dank.


  Georges Hiltrop
  16 mei 2022 op Google

 • Space

  Als absolute leek in het boekdrukken ervaar ik een geduldige en constructieve samenwerking. Waar eigen gebrek aan ervaring/ vaardigheden tekort schieten, ondervind ik geen oordelen en een vriendelijke communicatie. Aangenaam op die manier! Bedankt.


  Renee Jacobs
  22 maart 2022 op Google

 • Space

  Na de productie van reeds 3 fotoboeken 30×30 cm en 300 , 200 en 200 blz. ben ik nog steeds opgetogen over het degelijke en hoogwaardige resultaat. De software is heel gebruiksvriendelijk en leent zich tot mooie en professionele realisaties en dit tegen een matige prijs. Het is dan ook een aanrader voor elke fotoliefhebber.


  Georges Das
  12 januari 2022 op Google

 • Space

  ‘k Heb bij Boekdrukken.be drie heel mooie exemplaren laten afdrukken van mijn eindwerk Fotografie. Mijn boek met rode hardcover in linnen en binnenbladzijden op Biotoppapier oogt professioneel, ik ben er echt trots op. Ik denk dat je prijs/kwaliteitsgewijs moeilijk beter kan vinden. Een aanrader voor al wie in kleine oplage een mooi boek wil laten drukken.


  Inge Vermeiren
  16 augustus 2021 op Google

 • Space

  Met info op website heb ik (zonder enige ervaring) een prachtig boek kunnen opmaken. Bij drukken was er een foutje maar dat werd onmiddellijk (en gratis) rechtgezet.


  Paul Schoenmaekers
  30 juni 2021 op Google

 • Space

  Dankzij boekdrukken.be kon ik mijn eerste boek ook echt publiceren. Dat gebeurde op een bijzonder professionele manier, waarbij medewerker Ruben waardevol advies gaf tot het aangeleverde bestand optimaal was voor druk. Na een paar dagen werd het boek geleverd, puntgaaf verzorgd. Het boek heeft alvast een ereplaats gekregen in mijn persoonlijke bibliotheek


  Ben Verlinden
  22 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?