Uitvoering

Jouw boek is geschreven! De inhoud is klaar, de omslag en het formaat van jouw boek zijn bepaald. Nu is het tijd voor de volgende stap; jouw verhaal compleet maken! Boekdrukken is dé expert op het gebied van hardcover genaaid, gebonden boeken!

Er is bij de uitvoering van je boek veel om over na te denken. Ga je voor een hardcover omslag? Of toch een softcover? Wat wordt de kleur van je pagina’s en welke papiersoort wil je gebruiken? Wat wordt de kleur van het leeslint, schutblad en de kapitaalband? Bij ons kun je meer doen dan simpelweg je boek bestellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één van onze extra’s: een plastic insteekhoek, een cd-nopje, een stofomslag, een buikbandje of een elastiek. Creëer jouw verhaal zoals jij dat wilt!

 

Omslag

hardcover fullcolourHardcover boek drukken fullcolour

Een hardcover omslag is samengesteld uit grijskarton omplakt met bekledingsmateriaal. De harde kaft geeft je boek een goede kwaliteit! Daardoor is het boek strakker en steviger, en is het binnenwerk tegen ezelsoren beschermd.
Een fullcolour omslag is een eigen gewenste foto of een eigen gemaakt ontwerp als cover van je boek. Zo’n fullcolour omslag wordt met mat of glans laminaat afgewerkt. Zo wordt de bedrukking op de omslag extra goed beschermd.

 

hardcover kunstlederHardcover boek drukken kunstleder

Tot onze mogelijkheden behoort ook een stoere kunstlederen kaft. Dit kunstleer is beschikbaar in verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen donkerrood, wit, donkerblauw, zwart en bruin. Het kunstleer is gemaakt van katoenweefsel, dat aan één zijde voorzien is van een cellulose-ester. Wil jij je kaft een persoonlijk tintje geven? Laat die dan bestempelen.

 

hardcover met linnen omslagHardcover boek drukken linnen

Je kunt je boek ook laten afwerken met linnen. Ook hierbij heb je keuze uit verschillende kleuren. Bijvoorbeeld wit, zwart, lichtblauw, donkerblauw, legergroen en ga zo maar door. Klik hier om alle kleuren te zien.
Door een bestempeling toe te voegen kun je jouw boek met een linnen omslag nog persoonlijker maken.

 

 

hardcover halflinnenHardcover boek drukken fullcolour met linnen rug

Wil je graag een eigen ontwerp, maar vind je linnen ook mooi? Maak dan de keuze voor een omslag met eigen ontwerp en linnen rug (halflinnen genoemd). De voor- en achterkant kun je zelf ontwerpen en de linnen rug in de gewenste kleur voegen wij toe. Je hebt de keuze uit standaard zwart linnen of een meer opvallende kleur zoals rood of geel. Ontdek hier alle verschillende kleuren.

 

softcoverSoftcover boek drukken fullcolour

Een softcover of paperback boek heeft een slappe kaft. Deze kaft wordt gemaakt van sulfaatkarton. In de rug wordt het binnenwerk gelijmd en tegen het sulfaatkarton aangeplakt.
Bij softcover boeken lever je een fullcolour omslag aan. Je zorgt dus voor een eigen ontwerp dat als omslag gebruikt wordt. Deze omslag wordt gedrukt op sulfaatkarton. Deze fullcolour kaft wordt afgewerkt met mat of glans laminaat. Zo wordt de bedrukking op de omslag extra goed beschermd.

 

Speciale wensen?

Heb je voor jouw boek een ander bijzonder idee? Wij kunnen nog veel meer soorten afwerkingen verzorgen naast de bovengenoemde opties. Voor maatwerkproductie kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen dan samen kijken naar jouw ontwerp en idee en de mogelijkheden bespreken om voor jou een fantastisch boek te maken. 

Bekijk de kleuren linnen en kunstleer
alle kleuren

Bindwijze

Hardcover – met garen gebonden boek

Genaaid gebonden boeken worden op een speciale manier geprint en daarna in bundeltjes genaaid. De bundeltjes worden door middel van een steek aan elkaar genaaid. Er ontstaat zo een genaaid boekblok. De lijm, de garen en de strook papier houden het boek goed bij elkaar.

Softcover – met garen gebonden boek

Bij genaaide softcovers, ofwel genaaid gebrocheerde boeken, zijn de binnenwerken in bundels genaaid. De bundeltjes worden door middel van een steek aan elkaar genaaid. Er ontstaat zo een genaaid boekblok. De omslag wordt aan het boekblok gelijmd. Deze sterke lijmlaag zorgt ervoor dat alles goed bij elkaar blijft.

Softcover – gelijmd gebonden boek

Bij een gelijmde softcover, ofwel garenloze paperback/garenloos gebrocheerd boek, is het binnenwerk aan het slappe omslag gelijmd. Het binnenwerk bestaat in dit geval uit enkele velletjes. Deze stapel losse velletjes wordt iets gefreesd in de rug (in het papier worden kleine sleufjes gemaakt) en daarna gelijmd. Een gelijmde binding is alleen geschikt als boeken niet te intensief worden gebruikt. Als een gelijmd gebonden boek te intensief wordt gebruikt, kunnen de pagina’s op termijn loskomen.

Lees meer over de bindwijzen
naar de blog

Papiersoorten

De papiersoort speelt een grote rol bij de uitvoering van je boek. Alles moet namelijk op een mooie, maar duidelijke manier worden weergegeven. In onze blogs hebben we daarom verschillende soorten papier voor je uitgelegd ‘Welk papiersoort kan ik het beste kiezen?‘ en ‘Hoeveel grams papier kan ik het beste kiezen?‘. Wil je liever zelf de papiersoorten bekijken en voelen? Vraag dan onze gratis papierstalen aan!

Bij Boekdrukken heb je voor het binnenwerk van je boek keuze uit onderstaande papiersoorten. Zoek je een andere specifieke papiersoort? Neem contact met ons op via +31 85 130 52 83 of info@boekdrukken.be voor speciale maatwerkproductie!

Houtvrij ongestreken papier neemt de inkt goed op, waardoor het goed beschrijfbaar is. Het is erg fijn er tekst op te lezen door de ruwere en matte structuur van het papier.

100% gerecycleerd papier heeft een meer ruwe en matte structuur. Het geeft jouw boek een natuurlijk uitstraling door het kleine spikkeltje hier en daar. En misschien wel het belangrijkste: het is erg milieuvriendelijk!

Biotop heeft een wat ruwe structuur en crèmeachtige kleur. Dit papier heeft daardoor een nostalgische uitstraling. Biotop zorgt voor een eerder klassiek uiterlijk en is geschikt voor een boek met veel tekst.

Romanpapier is opdikkend en heeft een vezelachtige textuur. Het papier is niet zwaar, maar heeft wel body. Romanpapier wordt gebruik voor boeken met veel tekst; voornamelijk romans, zoals de naam doet vermoeden.

Arctic Volume is een mat papier, wat fijn is om van te lezen. Deze papiersoort zorgt voor een zachte look.

Silk mc (machine coated) heeft een matte deklaag. Dit maakt dat het gladde papier geschikt is voor boeken waar een precieze weergave van details van zowel beeld als tekst belangrijk is.

Gloss mc (machine coated) papier heeft een glanzende deklaag. Dit maakt dat het gladde papier geschikt is voor boeken waar een precieze weergave van details van zowel beeld als tekst belangrijk is.

Lees meer over de papiersoorten
naar de blog

Schutbladen

Schutbladen verbinden de omslag met het binnenwerk. Boeken worden standaard geprint met een blanco (wit) schutblad. Heeft jouw binnenwerk crème Biotop-papier, dan zijn ook de schutbladen crèmekleurig. Voor crèmekleurige en witte schutbladen hoef je geen eigen bestand te uploaden. Wil je een luxueuzer schutblad? Ga dan voor een bedrukt of unikleur schutblad.

Let op: Een tijdschrift en softcover boek hebben geen schutbladen.

Voor het schutblad kan je kiezen uit 3 opties:

blanco-schutbladen unikleur-schutblad bedrukt-schutblad
blanco schutblad unikleur schutblad bedrukt schutblad

Unikleur schutblad

Wil jij je boek persoonlijker maken, maar wil je hier niet veel moeite in steken? Boekdrukken heeft 9 basis unikleur schutbladen. Let op: de kleuren kunnen in werkelijkheid iets afwijken van de kleuren op de website door kleurverschillen op beeldschermen. Kies zelf je kleur en wij zorgen dat jouw boek schutbladen in die kleur krijgt. De 9 kleuren schutblad vind je hier.

Bedrukt schutblad

Wil je de schutbladen nog meer personaliseren? Kies voor enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukte schutbladen. Hiervoor stuur je bij de bestelling 2 PDF bestanden mee: één bestand voor het voorschutblad en één voor het achterschutblad (hier vind je de volledige aanleverspecificaties).

Bekijk de kleuren unikleur schutblad
alle kleuren

Leeslint en kapitaalband

Wil jij je boek iets extra geven? Ga voor een kapitaalband of leeslint. Een leeslint is een mooie versiering en zorgt ervoor dat je makkelijk je pagina terug kunt vinden. Een kapitaalband geeft je boek een luxe uitstraling. Die wordt aan de bovenkant en onderkant van het binnenwerk gelijmd op de rug. Je ziet dan een klein randje van de geselecteerde kleur aan de boven- en onderzijde. Een kapitaalband maakt je boek helemaal af. De beschikbare kleuren voor kapitaalbanden en leeslinten vind je hier.

Bekijk de kleuren leeslint en kapitaalband
alle kleuren

Gouden of zilveren bedrukking

bestempeling-foliedruk-goudfolieMet een zilveren of gouden bedrukking op je boek, krijgt je boek een luxueuze look. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kunstleren boek met een gouden logo of een linnen boek met een zilveren tekst. Bij ons is alles mogelijk! Je kunt je eigen logo op het boek plaatsen of een eigen tekst in een geselecteerd lettertype op het boek laten zetten. Het is ook mogelijk om een lijntekening (bijvoorbeeld een familiewapen of silhouet) op het boek te plaatsen. De folie maakt jouw boek speciaal en luxe.

Met behulp van onze foliemachine is het mogelijk folie digitaal aan te brengen op het boek, waardoor het al betaalbaar is vanaf 1 exemplaar! Maar natuurlijk ben je ook voor grotere oplages bij ons aan het juiste adres. We kunnen ook met een messing stempel traditioneel foliedrukken.

Meer informatie en prijzen voor gouden/zilveren bedrukking
klik hier

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google