Boek maken in Word

Heb je al een tijd de wens om je eigen boek te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het vaakst gebruikte programma om boeken te schrijven is Microsoft Word. Het is dan ook een programma dat fijn werkt en dat bijna iedereen wel op zijn laptop of pc heeft staan.

Bij Boekdrukken maken we het je makkelijk! Voor het opmaken van jouw boek via Word hebben wij een passende handleiding geschreven (voor Mac en Windows). Hier staat meer informatie in over het boekformaat voor Word. Daarnaast vind je hier verschillende templates voor het schrijven van je eigen boek in Microsoft Word. De handleiding en templates kun je gratis downloaden en gebruiken. Zo maak je jouw boek een succes!

Boekje maken in Word

Ben je er al uit welk formaat jouw boek in Word moet krijgen? Wil je bijvoorbeeld een A5 boekje maken of liever een vierkant boek of magazine? Het kan allemaal dankzij onze gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor Word.

Belangrijk om te onthouden: het binnenwerk moet een afloop van 3 mm rondom hebben (voor het schoonsnijden van een pagina is afloop noodzakelijk). In de templates is deze ruimte alvast opgenomen, zodat je meteen kunt beginnen!

 

Goed om te weten

Omslag hardcover of softcover / paperback
Als je weet hoeveel pagina’s het binnenwerk zal beslaan, kun je beginnen met de omslag. Je kunt kiezen tussen een hardcover of softcover. Met de omslagcalculator kun je de grootte van de omslag makkelijk berekenen.

 • Het is bij een hardcover omslag belangrijk om op 15 mm inslag rondom te rekenen. Dit deel van de omslag valt deels weg onder de schutbladen, omdat het om het kartonnen bord beslagen wordt.
 • Het is bij een paperback of softcover belangrijk om te rekenen op een afloop van 3 mm rondom voor het binnenwerk. Dit deel wordt gebruikt om het boek mooi te snijden.

Bereken de omslag

Het is handig om eerst de grootte van de omslag te berekenen en die dan in de werktekening aan te passen. Voor Mac en Windows staan er gratis templates om jouw boekje te maken klaar om te downloaden!

 

Tip: bekijk ook eens de instructiefilmpjes voor het opmaken van jouw boek in Word!
 • Space

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • Space

  … De boeken zien er heel goed uit. Goede kwaliteit papier, mooie heldere kleuren op de omslag en het andere beeldmateriaal.

  Ook wil ik bedanken voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming. Ieder telefoontje van mij werd direct beantwoord met duidelijke antwoorden. De templates voor de omslag op de website hebben uren uitzoeken overbodig gemaakt. En ook niet onbelangrijk, de prijs van dit alles was zeer redelijk. …


  Alexander Hogenbosch
  8 augustus 2022

 • Space

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google

 • Space

  Goede service! Perfecte levering😃


  Dirk Heymans
  26 juli op Facebook

 • Space

  Na jarenlang opzoekwerk reconstrueerde heemkundige Georges Hiltrop het levensverhaal van zijn schoonvader Alphonse Massenhove.

  Het boek werd mooi gedrukt door en zelfs na het verloren gaan bij de afhalingsdienst bij wijze van service kosteloos vervangen. Mooie kantenservice en dus heel professioneel afgehandeld waarvoor mijn dank.


  Georges Hiltrop
  16 mei 2022 op Google

 • Space

  Als absolute leek in het boekdrukken ervaar ik een geduldige en constructieve samenwerking. Waar eigen gebrek aan ervaring/ vaardigheden tekort schieten, ondervind ik geen oordelen en een vriendelijke communicatie. Aangenaam op die manier! Bedankt.


  Renee Jacobs
  22 maart 2022 op Google

 • Space

  Na de productie van reeds 3 fotoboeken 30×30 cm en 300 , 200 en 200 blz. ben ik nog steeds opgetogen over het degelijke en hoogwaardige resultaat. De software is heel gebruiksvriendelijk en leent zich tot mooie en professionele realisaties en dit tegen een matige prijs. Het is dan ook een aanrader voor elke fotoliefhebber.


  Georges Das
  12 januari 2022 op Google

 • Space

  ‘k Heb bij Boekdrukken.be drie heel mooie exemplaren laten afdrukken van mijn eindwerk Fotografie. Mijn boek met rode hardcover in linnen en binnenbladzijden op Biotoppapier oogt professioneel, ik ben er echt trots op. Ik denk dat je prijs/kwaliteitsgewijs moeilijk beter kan vinden. Een aanrader voor al wie in kleine oplage een mooi boek wil laten drukken.


  Inge Vermeiren
  16 augustus 2021 op Google

 • Space

  Met info op website heb ik (zonder enige ervaring) een prachtig boek kunnen opmaken. Bij drukken was er een foutje maar dat werd onmiddellijk (en gratis) rechtgezet.


  Paul Schoenmaekers
  30 juni 2021 op Google

 • Space

  Dankzij boekdrukken.be kon ik mijn eerste boek ook echt publiceren. Dat gebeurde op een bijzonder professionele manier, waarbij medewerker Ruben waardevol advies gaf tot het aangeleverde bestand optimaal was voor druk. Na een paar dagen werd het boek geleverd, puntgaaf verzorgd. Het boek heeft alvast een ereplaats gekregen in mijn persoonlijke bibliotheek


  Ben Verlinden
  22 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?