Boek maken in Word

Heb je al een tijd de wens om je eigen boek te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het vaakst gebruikte programma om boeken te schrijven is Microsoft Word. Het is dan ook een programma dat fijn werkt en dat bijna iedereen wel op zijn laptop of pc heeft staan.

Bij Boekdrukken maken we het je makkelijk! Voor het opmaken van jouw boek via Word hebben wij een passende handleiding geschreven (voor Mac en Windows). Hier staat meer informatie in over het boekformaat voor Word. Daarnaast vind je hier verschillende templates voor het schrijven van je eigen boek in Microsoft Word. De handleiding en templates kun je gratis downloaden en gebruiken. Zo maak je jouw boek een succes!

Boekje maken in Word

Ben je er al uit welk formaat jouw boek in Word moet krijgen? Wil je bijvoorbeeld een A5 boekje maken of liever een vierkant boek of magazine? Het kan allemaal dankzij onze gratis templates in de meest gebruikte boekformaten voor Word.

Belangrijk om te onthouden: het binnenwerk moet een afloop van 3 mm rondom hebben (voor het schoonsnijden van een pagina is afloop noodzakelijk). In de templates is deze ruimte alvast opgenomen, zodat je meteen kunt beginnen!

 

Goed om te weten

Omslag hardcover of softcover / paperback
Als je weet hoeveel pagina’s het binnenwerk zal beslaan, kun je beginnen met de omslag. Je kunt kiezen tussen een hardcover of softcover. Met de omslagcalculator kun je de grootte van de omslag makkelijk berekenen.

 • Het is bij een hardcover omslag belangrijk om op 15 mm inslag rondom te rekenen. Dit deel van de omslag valt deels weg onder de schutbladen, omdat het om het kartonnen bord beslagen wordt.
 • Het is bij een paperback of softcover belangrijk om te rekenen op een afloop van 3 mm rondom voor het binnenwerk. Dit deel wordt gebruikt om het boek mooi te snijden.

Bereken de omslag

Het is handig om eerst de grootte van de omslag te berekenen en die dan in de werktekening aan te passen. Voor Mac en Windows staan er gratis templates om jouw boekje te maken klaar om te downloaden!

 

Tip: bekijk ook eens de instructiefilmpjes voor het opmaken van jouw boek in Word!
Bekijk de filmpjes

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google