Omslag

De omslag of boekenkaft is een heel belangrijk deel van je boek. Het vormt namelijk de eerste indruk, en die maak je slecht één keer! Er is veel variatie in omslagen. Je kunt kiezen voor een softcover of hardcover omslag. Kies je ervoor om een hardcover boek te drukken, dan heb je de keuze uit een kunstleren-, linnen-, fullcolour omslag of je eigen bedrukking met een linnen rug.


Hardcover fullcolour Hardcover kunstleder Hardcover linnen Hardcover met linnen rug Softcover Bestempeling

Hardcover boek drukken fullcolour

hardcover fullcolourEen hardcover omslag is samengesteld uit grijskarton omplakt met bekledingsmateriaal. De harde kaft geeft je boek een goede kwaliteit. Daardoor is het boek strakker, steviger en is het binnenwerk tegen ezelsoren beschermd.

Bij een fullcolour omslag gebruik je een eigen gewenste foto of een eigen gemaakt ontwerp als cover van je boek. Zo’n fullcolour omslag wordt met mat of glans laminaat afgewerkt. Zo wordt de bedrukking op de omslag extra goed beschermd.

Hardcover boek drukken kunstleder

hardcover kunstleder

Tot onze mogelijkheden behoort ook een stoere kunstlederen kaft. Dit kunstleer is beschikbaar in verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen donkerrood, wit, donkerblauw, zwart en bruin. Het kunstleer is gemaakt van katoenweefsel. Dat is aan één zijde voorzien van een cellulose-ester.
Wil jij je kaft een persoonlijk tintje geven? Laat ze dan bestempelen.

Hardcover boek drukken linnen

hardcover met linnen omslag

Je kunt je boek ook laten afwerken met linnen. Hierbij heb je keuze uit verschillende kleuren, zoals wit, zwart, lichtblauw, donkerblauw, legergroen, enzovoort. Klik hier om alle kleuren te zien.

Door een bestempeling toe te voegen kun je jouw boek met een linnen omslag nog persoonlijker maken.

Hardcover boek drukken fullcolour met een linnen rug

hardcover halflinnen

Wil je graag een eigen ontwerp, maar vind je linnen ook mooi? Maak dan de keuze voor een omslag met eigen ontwerp en linnen rug (halflinnen genoemd). De voor- en achterkant kun je zelf ontwerpen en de linnen rug in de gewenste kleur voegen wij toe. Je hebt de keuze uit standaard zwart linnen of een meer opvallende kleur zoals rood of geel. Ontdek hier alle verschillende kleuren.

Softcover boek drukken

softcover

Een softcover of paperback boek heeft een slappe kaft. Deze kaft wordt gemaakt van sulfaatkarton. In de rug wordt het binnenwerk gelijmd en tegen het sulfaatkarton aangeplakt.

Bij softcover boeken lever je een fullcolour omslag aan. Jouw eigen ontwerp wordt dus als omslag gebruikt. Deze omslag wordt gedrukt op sulfaatkarton, waarna de fullcolour kaft wordt afgewerkt met mat of glans laminaat. Zo wordt de bedrukking op de omslag extra goed beschermd.

Bestempeling of blindpreeg

bestempeling of blindpreegEr is ook de optie om op de omslag een bestempeling aan te brengen. Wij maken hiervoor een stempel en deze wordt vervolgens op het boek overgebracht door een combinatie van druk en warmte. We kunnen dit doen met een folie in gewenste kleur (kies bijvoorbeeld uit zwart, goud, zilver of rood) of zonder folie (dit noem je blindpreeg). Bij dit laatste wordt er reliëf gecreëerd in de omslag.

Speciale wensen?

Heb je voor jouw boek een ander uniek idee? Wij kunnen nog veel meer soorten afwerkingen verzorgen naast de bovengenoemde opties. Voor maatwerkproductie kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen dan samen kijken naar jouw ontwerp en idee en de mogelijkheden bespreken om voor jou een fantastisch boek te maken.

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google