Omslag

De omslag of boekenkaft is een heel belangrijk deel van je boek. Het vormt namelijk de eerste indruk, en die maak je slecht één keer! Er is veel variatie in omslagen. Je kunt kiezen voor een softcover of hardcover omslag. Kies je ervoor om een hardcover boek te drukken, dan heb je de keuze uit een kunstleren-, linnen-, fullcolour omslag of je eigen bedrukking met een linnen rug.


Hardcover fullcolour Hardcover kunstleder Hardcover linnen Hardcover met linnen rug Softcover Bestempeling

Hardcover boek drukken fullcolour

hardcover fullcolourEen hardcover omslag is samengesteld uit grijskarton omplakt met bekledingsmateriaal. De harde kaft geeft je boek een goede kwaliteit. Daardoor is het boek strakker, steviger en is het binnenwerk tegen ezelsoren beschermd.

Bij een fullcolour omslag gebruik je een eigen gewenste foto of een eigen gemaakt ontwerp als cover van je boek. Zo’n fullcolour omslag wordt met mat of glans laminaat afgewerkt. Zo wordt de bedrukking op de omslag extra goed beschermd.

Hardcover boek drukken kunstleder

hardcover kunstleder

Tot onze mogelijkheden behoort ook een stoere kunstlederen kaft. Dit kunstleer is beschikbaar in verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen donkerrood, wit, donkerblauw, zwart en bruin. Het kunstleer is gemaakt van katoenweefsel. Dat is aan één zijde voorzien van een cellulose-ester.
Wil jij je kaft een persoonlijk tintje geven? Laat ze dan bestempelen.

Hardcover boek drukken linnen

hardcover met linnen omslag

Je kunt je boek ook laten afwerken met linnen. Hierbij heb je keuze uit verschillende kleuren, zoals wit, zwart, lichtblauw, donkerblauw, legergroen, enzovoort. Klik hier om alle kleuren te zien.

Door een bestempeling toe te voegen kun je jouw boek met een linnen omslag nog persoonlijker maken.

Hardcover boek drukken fullcolour met een linnen rug

hardcover halflinnen

Wil je graag een eigen ontwerp, maar vind je linnen ook mooi? Maak dan de keuze voor een omslag met eigen ontwerp en linnen rug (halflinnen genoemd). De voor- en achterkant kun je zelf ontwerpen en de linnen rug in de gewenste kleur voegen wij toe. Je hebt de keuze uit standaard zwart linnen of een meer opvallende kleur zoals rood of geel. Ontdek hier alle verschillende kleuren.

Softcover boek drukken

softcover

Een softcover of paperback boek heeft een slappe kaft. Deze kaft wordt gemaakt van sulfaatkarton. In de rug wordt het binnenwerk gelijmd en tegen het sulfaatkarton aangeplakt.

Bij softcover boeken lever je een fullcolour omslag aan. Jouw eigen ontwerp wordt dus als omslag gebruikt. Deze omslag wordt gedrukt op sulfaatkarton, waarna de fullcolour kaft wordt afgewerkt met mat of glans laminaat. Zo wordt de bedrukking op de omslag extra goed beschermd.

Bestempeling of blindpreeg

bestempeling of blindpreegEr is ook de optie om op de omslag een bestempeling aan te brengen. Wij maken hiervoor een stempel en deze wordt vervolgens op het boek overgebracht door een combinatie van druk en warmte. We kunnen dit doen met een folie in gewenste kleur (kies bijvoorbeeld uit zwart, goud, zilver of rood) of zonder folie (dit noem je blindpreeg). Bij dit laatste wordt er reliëf gecreëerd in de omslag.

Speciale wensen?

Heb je voor jouw boek een ander uniek idee? Wij kunnen nog veel meer soorten afwerkingen verzorgen naast de bovengenoemde opties. Voor maatwerkproductie kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen dan samen kijken naar jouw ontwerp en idee en de mogelijkheden bespreken om voor jou een fantastisch boek te maken.

 • Space

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • Space

  … De boeken zien er heel goed uit. Goede kwaliteit papier, mooie heldere kleuren op de omslag en het andere beeldmateriaal.

  Ook wil ik bedanken voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming. Ieder telefoontje van mij werd direct beantwoord met duidelijke antwoorden. De templates voor de omslag op de website hebben uren uitzoeken overbodig gemaakt. En ook niet onbelangrijk, de prijs van dit alles was zeer redelijk. …


  Alexander Hogenbosch
  8 augustus 2022

 • Space

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google

 • Space

  Goede service! Perfecte levering😃


  Dirk Heymans
  26 juli op Facebook

 • Space

  Na jarenlang opzoekwerk reconstrueerde heemkundige Georges Hiltrop het levensverhaal van zijn schoonvader Alphonse Massenhove.

  Het boek werd mooi gedrukt door en zelfs na het verloren gaan bij de afhalingsdienst bij wijze van service kosteloos vervangen. Mooie kantenservice en dus heel professioneel afgehandeld waarvoor mijn dank.


  Georges Hiltrop
  16 mei 2022 op Google

 • Space

  Als absolute leek in het boekdrukken ervaar ik een geduldige en constructieve samenwerking. Waar eigen gebrek aan ervaring/ vaardigheden tekort schieten, ondervind ik geen oordelen en een vriendelijke communicatie. Aangenaam op die manier! Bedankt.


  Renee Jacobs
  22 maart 2022 op Google

 • Space

  Na de productie van reeds 3 fotoboeken 30×30 cm en 300 , 200 en 200 blz. ben ik nog steeds opgetogen over het degelijke en hoogwaardige resultaat. De software is heel gebruiksvriendelijk en leent zich tot mooie en professionele realisaties en dit tegen een matige prijs. Het is dan ook een aanrader voor elke fotoliefhebber.


  Georges Das
  12 januari 2022 op Google

 • Space

  ‘k Heb bij Boekdrukken.be drie heel mooie exemplaren laten afdrukken van mijn eindwerk Fotografie. Mijn boek met rode hardcover in linnen en binnenbladzijden op Biotoppapier oogt professioneel, ik ben er echt trots op. Ik denk dat je prijs/kwaliteitsgewijs moeilijk beter kan vinden. Een aanrader voor al wie in kleine oplage een mooi boek wil laten drukken.


  Inge Vermeiren
  16 augustus 2021 op Google

 • Space

  Met info op website heb ik (zonder enige ervaring) een prachtig boek kunnen opmaken. Bij drukken was er een foutje maar dat werd onmiddellijk (en gratis) rechtgezet.


  Paul Schoenmaekers
  30 juni 2021 op Google

 • Space

  Dankzij boekdrukken.be kon ik mijn eerste boek ook echt publiceren. Dat gebeurde op een bijzonder professionele manier, waarbij medewerker Ruben waardevol advies gaf tot het aangeleverde bestand optimaal was voor druk. Na een paar dagen werd het boek geleverd, puntgaaf verzorgd. Het boek heeft alvast een ereplaats gekregen in mijn persoonlijke bibliotheek


  Ben Verlinden
  22 juni 2021 op Facebook

 • Space

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)Heb je een vraag over het maken van je eigen boek?