Na een lange periode van research en voorwerk ziet het nieuwe deel van de historische jeugdserie van Arie Bouwmeester het levenslicht. ‘De Geuzen-Admiraal van Vlissingen’ is het tweede deel uit een serie van vier. Hierin wordt teruggegaan naar de woelige tijden van Middelburg, met name naar de strijd om de stad en op en rond Walcheren in de periode 1572 – 1574.
De Opstand op Walcheren in het begin van de 80-jarige oorlog zou volgens hem meer bekendheid moeten krijgen. In Vlissingen wordt wel ieder jaar stilgestaan bij de officiële overgang naar de Prins van Oranje: op 6 april.
Hij heeft voor zijn werk vele historische feiten onderzocht en op een rij gezet. Een grote beperking was dat veel archiefmateriaal verloren is gegaan. Dit lag opgeslagen in de Vleeshal in Middelburg en heeft de bombardementen op 17 mei 1940 niet overleefd. Ook ging een heel groot deel van het boekenbestand van de bibliotheek in vlammen op. Gelukkig is steeds meer online terug te vinden in openbare archieven alsmede in privédomeinen met een login mogelijkheid. Het Zeeuws Archief en het Rijksmuseum zijn dankbare databanken geworden!
De historische verhaallijn is een weergave van veel feiten en personen uit die periode. Zij krijgen net als in het eerste deel: De Kuipersdochter van Middelburg, gezelschap van fictieve figuren die in het verhaal realistisch door elkaar laveren. Ook dit boek is via deze webwinkel te verkrijgen.
Het boek is rijk geïllustreerd met historische, modern getekende en bewerkte afbeeldingen van de hand van Arie Bouwmeester, aangevuld met historische plattegronden.
Deel drie van de serie, ‘De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere’, is in voorbereiding. Dit deel zal vermoedelijk aan het einde van dit jaar van de persen rollen en zal rond ook de 400 pagina’s gaan bevatten.
De Geuzen-Admiraal van Vlissingen is hopelijk ook een aanwinst van de boekenkast van uw kind(eren) vanaf 11 jaar, naast De Kuipersdochter van Middelburg (Deel 1), maar ook zeker voor de iets ouderen van 18 tot 98.
2021 / Softcover / formaat 148 x 210 mm / 404 pagina’s