Voorouders uit de kist – Nynke Groeneveld-Buis

‘Wie waren mijn voorouders, hoe leefden ze, waren ze arm of rijk, wat vonden zij belangrijk voor zichzelf en hun kinderen?’
Met deze vragen begon Nynke Groeneveld-Buis in 2007 een intensieve zoektocht naar haar afkomst, een ontdekkingsreis die haar vier generaties terugbracht in de tijd, naar het begin van de 19de eeuw. Met iedere nieuwe vondst kwam ze een stapje dichter bij haar biologische voorouders. Het hield niet op bij de vele archieven die ze doorspitte, het ging veel verder dan dat. Ze bezocht zoveel mogelijk familieleden, de alleroudsten als eerste, noteerde overgeleverde familieverhalen en bekeek oude foto’s. Met de gevonden informatie ging ze op zoek naar plaatsen waar hun levens zich in het verleden hadden afgespeeld. Ze wandelde door dezelfde straten, langs dezelfde huizen en stapte waar mogelijk naar binnen. En met de gegevens van de burgerlijke stand, rapporten van Armbezoekers, de Regerings-Almanak van Nederlandsch-Indië en zelfs politierapporten kwamen haar voorouders van zowel vaders als moeders kant steeds meer tot leven. Sommigen leerde ze kennen als markante stijfkoppen, anderen als sociale, kwetsbare mensen, maar allemaal waren het doorzetters en volhouders.
Nynke haalde haar voorouders uit de (genealogie) kist en plaatste hun levensverhalen in de context van de tijd, met oog voor hun sociale omstandigheden.

2022 / Hardcover / formaat 170 x 240 mm / 188 pagina’s

Prijs inclusief BTW
19,95

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google