Handwerk in de polder – Giel van Rijn

Bouwen 1830 tot 1950

Giel van Rijn is vóór de timmerwinkel annex timmerwerk­plaats aan de Langeraarseweg 87 in Langeraar geboren. Bij slecht weer speelde hij vaak in de werkplaats en timmerde al vroeg stukjes afvalhout aan elkaar. Hij zag de timmermannen aan het werk met zaag, hamer en beitel en imiteerde dit bij het maken van zeilbootjes met mast, roer en zeilen. De liefde voor het ambacht werd hierbij geboren. Meer dan 40 jaar heeft hij als bouwkundige bij bouw- en woningtoezicht gewerkt en het ambachtelijke werk daarbij altijd de aandacht gegeven welke het verdient. Tezamen met de fascinatie voor geschiedenis is het niet verwonderlijk dat ook monumentenzorg één van de taken wordt binnen het gemeentelijke werk. Hier komen de ambachten van timmerman, metselaar, rietdekker, glazenier en
loodgieter weer goed in beeld.

De oude gereedschappen in de timmerwerkplaats zijn niet meer algemeen bekend en dit is dan het gegeven om deze gereedschappen nader te beschrijven. Voor elke werkzaamheid is gereedschap gemaakt in vele varianten af­hankelijk van situatie of omstandigheid. Hiermee komen ook werkzaamheden en werkprocessen in beeld en dan met name werkzaamheden van de timmerman in de tijd waarin hij leefde. Dit is veelal werk dat tegenwoordig nauwelijks meer voorkomt.
Vanuit de timmerwinkel is meer dan 100 jaar gebouwd in de polders van de rijn- en veenstreek. Dit is de basis van waaruit dit boekje over het werk in de polders is geschreven. Dit om de historie rond bouwen in de rijn- en veenstreek een plaats te geven in onze herinneringen.

2022 / Softcover / formaat 170 x 240 mm / 136 pagina’s

Prijs inclusief BTW
19,95

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google