De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere – Arie Bouwmeester

Na een lange periode van research en voorwerk ziet het volgende deel van de historische (jeugd-)serie van Arie Bouwmeester het levenslicht. ‘De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere’ is alweer het derde deel uit een serie van tenminste vier. Hierin wordt teruggegaan naar de woelige tijden van Middelburg, met name naar de strijd om de stad en op en rond Walcheren in de periode 1572 – 1574, in het begin van de Opstand.

De Opstand op Walcheren zou volgens hem meer bekendheid moeten krijgen, omdat hier in het onderwijs, noch erbuiten nauwelijks aandacht aan wordt besteed. In Vlissingen wordt wel ieder jaar stilgestaan bij de officiële overgang naar de Prins van Oranje: op 6 april. In het voorjaar van 2022 zal worden stilgestaan bij 450 jaar Nederland, dat feitelijk begon op Walcheren.

Hij heeft voor zijn werk vele historische feiten en bronnen onderzocht en op een rij gezet. Een grote beperking was dat veel archiefmateriaal verloren is gegaan. Dit lag opgeslagen in de Vleeshal in Middelburg en  heeft de bombardementen op 17 mei 1940 niet overleefd. Gelukkig is steeds meer online terug te vinden in openbare archieven alsmede in privédomeinen met een login mogelijkheid, maar dankzij o.a. het Zeeuws Archief ook veel nog in fysieke vorm.

De historische verhaallijn is een weergave van veel feiten en personen uit die periode. Zij krijgen ook in ‘de geheimzinnige Luitspeler’ gezelschap van fictieve figuren die realistisch door de verhalen en gebeurtenissen laveren.

Ook dit boek is rijk geïllustreerd met historische, modern getekende en bewerkte afbeeldingen van de hand van Arie Bouwmeester, aangevuld met historische plattegronden.

Deel vier van de serie, ‘De Vrijheidshelden van Walcheren’, is ook al in de maak. Dit deel zal vermoedelijk in het voorjaar van 2022 van de persen rollen en zal rond de 500 pagina’s gaan bevatten.

De geheimzinnige Luitspeler van Ter Veere is hopelijk eveneens een aanwinst van de boekenkast van uw kind(eren) vanaf 11 jaar, maar ook zeker voor de iets ouderen van 18 tot 98.

 

2021 / Softcover / formaat 148 x 210 mm / 488 pagina’s

Prijs inclusief BTW
22,50

Zij gingen je voor


 • review

  Ongelooflijk goede begeleiding van ontwerp tot uiteindelijk resultaat.
  Correcte en heldere prijszetting.
  Aflevering zoals het hoort.
  Bedankt ‘boekdrukken’ .


  Piet Pellens
  31 augustus 2023 op Google

 • review
  Boekdrukken heeft met heel veel zorg mijn werk afgedrukt.
  De communicatie via mail verliep heel vlot en super correct.
  Persoonlijke service op maat.
  Een absolute aanrader voor al wie eigen werk wil uitgeven (ook voor een beperkte oplage).
  Dr. Luc Gheysens, Kuurne (België).

  Luc Gheysens
  13 april 2023 op Facebook

 • review

  Met wat ervaring in het laten drukken van schrijfsels in boekvorm (in eigen beheer) heeft het resultaat uitermate verheugd. Als 10/10 mag bestaan, zeker verdiend. Prima begeleiding (bij vragen en problemen via mail), vlotte prijsberekening en bestelling, uitgebreide keuze in afwerking, hoogstaande kwaliteit zowel in boekbinding als wat het printresultaat betreft en correct nageleefde levertermijn, mocht dit belangrijk zijn. Mooi.


  Francis Torfs
  30 maart 2023 op Google

 • review

  Ik ben zeer tevreden met het mooie resultaat van mijn boek! Super vriendelijke klantenservice hield mij tijdens het proces als ik vragen had of er iest mis ging. Ik zou ze zeker aanraden!


  Lina Vermeulen
  9 maart 2023 op Facebook

 • review

  De kwaliteit is zeer goed, gewoon nog mooier dan de meeste boeken die ik in mijn kast heb liggen! Ook kon ik gewoon bellen met mijn vragen en werd ik erg vriendelijk geholpen. Veel informatie op de website, daardoor kon ik goed uit de voeten. Mocht er nog een volgend boek komen weet ik waar ik moet zijn!


  Michelle van Zanten
  16 december 2022 op Google

 • review

  heel goede service , prachtig resultaat !!!!


  Ilde De Munck
  2 oktober 2022 op Facebook

 • review

  Wil je meer reviews bekijken of zelf een review achterlaten?
  Dat kan door op onderstaande links te klikken.

  Laat een review achter op Google
  Laat een review achter op Facebook

  Lees de reviews van Probook op Google
  Lees de reviews van Probook op Facebook
  (boekdrukken is een label van het bedrijf Probook)


 • review

  Nadat mijn uitgever gestopt was met Nederlandstalige publicaties, en na een dure ervaring met een bedrieger, ben ik in zee gegaan met Boekdrukken.be. Nauwelijks twee maanden later was mijn bloemlezing klaar, perfect volgens de gemaakte afspraken. Het is een juweeltje geworden. Maximum van de punten!


  Christiaan Thierens
  29 augustus 2022 op Google

 • review

  Fijne klantenservice, ook voor mijn kleine opdracht. Mooie afwerking en snel geleverd!


  Eveline M.
  18 augustus 2022 op Google

 • review

  Redelijk snelle en professionele service. Resultaat is beter dan verwacht…


  Herman Heymans
  28 juli 2022 op Google