Welk programma kan ik het beste gebruiken?

Welk programma is het best geschikt voor het maken van mijn boek? Dit is afhankelijk van de programma’s die je hebt, hoe goed je de programma’s beheerst en wat voor soort boek je gaat maken. Wij hebben drie programma’s als beste programma’s gemarkeerd voor het maken van een boek, namelijk InDesign, Word en onze boekensoftware.

Voor deze drie programma’s hebben wij ook handleidingen en templates gemaakt, welke je op onze website gratis kunt downloaden.

 

InDesign

Heb je beschikking over het programma InDesign, dan adviseren we je om die te gebruiken. Dit is een betaald programma van Adobe en is speciaal ontwikkeld om boeken in te maken voor grafisch vormgevers. Heb je dit programma niet? dan raden we je ook niet aan om deze te kopen. Dit programma is relatief ingewikkeld, maar vooral erg prijzig. Dus als je sporadisch een boek maakt, is dit het in onze ogen niet waard. Klik hier voor de handleiding en templates voor InDesign.

 

Word of de boekensoftware

Om te bepalen of je jouw boek beter in Word of in onze boekensoftware kunt opmaken, maken we onderscheid tussen boeken met alleen tekst, boeken met alleen foto’s en boeken met zowel tekst als foto’s. Voor boeken met alleen tekst, raden we je aan om Word te gebruiken, voor boeken met alleen foto’s raden we je aan om onze boekensoftware te gebruiken. Heb je een mix van beide, dan zouden beide geschikt kunnen zijn.

Bevat jouw boek veel tekst?

In onze boekensoftware kan je losse tekstvakken maken, welke niet aan elkaar gekoppeld zitten. In Word heb je tekst welke aan elkaar gekoppeld zitten. Zet je in Word op de eerste pagina een alinea erbij, dan verschuift alles wat daarna komt automatisch, zodat het weer netjes doorloopt. Dit kan bij de boekensoftware dus niet. Daarom is het bij een doorlopend verhaal handig om Word te gebruiken. Wanneer jouw boek losse tekstelementen heeft of hele korte hoofdstukken, dan is de boekensoftware wel geschikt.

Bevat jouw boek veel foto’s?

Ben je ervaren met Word en heeft Word voor jouw geen geheimen, gebruik dan Word. Heb je niet zoveel ervaring in Word, of geen ervaring in Word om ook foto’s te verwerken? Dan vind je onze software misschien gemakkelijker. Het is in de software namelijk gemakkelijk om foto’s toe te voegen, foto’s op de juiste plek te plaatsen, kaders in te voegen, achtergrondkleuren toe te voegen etc.

Het voordeel van de boekensoftware is dat je niets hoeft in te stellen qua formaten en dat daar nooit iets fout mee kan gaan. Tevens zijn er opgemaakte thema’s beschikbaar, welke je misschien wel perfect vindt voor jouw boek, of als uitgangspositie kunt gebruiken. Twijfel je nog steeds? downloadt de boekensoftware dan eens, dit is geheel gratis en als je het niets vindt, kan je het gewoon weer van je computer verwijderen. Hieronder zie je hoe onze software eruitziet.

Klik hier voor de handleiding en templates voor Word of klik hier voor de boekensoftware en bijbehorende handleiding. Voor beide programma’s bieden wij de informatie of de boekensoftware aan voor zowel Windows als Mac.